De Koploper komende zaterdagen gesloten voor recreatief zwemmen

LELYSTAD • Ma 13 september 2021 | 13:04 • Maandag 13 september 2021 | 13:04

Het recreatiebad in het Lelystadse zwembad De Koploper is de komende vier zaterdagen dicht. Dat is het gevolg van een personeelstekort, bevestigt een woordvoerder van Sportbedrijf Lelystad dat het zwembad beheert.

Recreatief zwemmen in De Koploper is niet mogelijk op 18 en 25 september en 2 en 9 oktober. Ook afgelopen zaterdag was het bad dicht. Of de maatregel na vier weken nog wordt doorgezet, is nog niet duidelijk.

Zwemles
Sportbedrijf Lelystad is naar eigen zeggen enthousiast gestart toen recreatief zwemmen door versoepelingen van de coronamaatregelen weer kon. In eerste instantie was het recreatiebad daarom zeven dagen in de week open, maar de roosters zijn niet rond te krijgen omdat op zaterdag ook zwemles wordt gegeven.

Volgens Sportbedrijf Lelystad is het schrappen van het recreatiezwemmen op zaterdag 'jammer'. De organisatie spreekt van een landelijk probleem als het gaat om een tekort aan medewerkers in de zwembaden.

Er komt geen verandering in de planning van andere zwemactiviteiten in De Koploper, zoals aquasport en banenzwemmen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel