Anderhalve meter verdwijnt, alleen met toegangsbewijs uitgaan

FLEVOLAND • Di 14 september 2021 | 19:20 • Dinsdag 14 september 2021 | 19:20

Bezoekers van cafés, restaurants, bioscopen, musea, theaters en concertzalen moeten vanaf zaterdag 25 september een coronatoegangsbewijs laten zien. Door die maatregel wordt de verplichte anderhalve meter losgelaten. Dat hebben demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge dinsdagavond bekendgemaakt.

Het toegangsbewijs geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Bezoekers kunnen via het bewijs laten zien dat ze gevaccineerd zijn of onlangs negatief getest of hersteld zijn van corona. Het is natuurlijk verstandig om afstand te bewaren, zegt Rutte, maar het hoeft straks niet meer.

De mondkapjesplicht blijft ook na 25 september gelden in het openbaar vervoer en in taxi's. Dat geldt ook voor de luchthavens. Het is niet meer verplicht om een mondkapje op het perron te dragen. Gemeenten krijgen extra geld voor toezichthouders om te controleren of iedereen zich daadwerkelijk aan de regels houdt.

Schoolklassen niet allemaal in quarantaine
Verder heeft het kabinet bekendgemaakt dat niet meer hele schoolklassen in quarantaine hoeven bij een besmetting van een leerling. Ook hoeven medewerkers en leerlingen geen mondkapje meer te dragen. De maximale groepsgrootte van 75 op hogescholen verdwijnt.

Discotheken en nachtclubs
De discotheken en nachtclubs mogen vanaf 25 september weer open tot middernacht. Voorwaarde is wel dat hooguit 75 procent van de zaalcapaciteit wordt gebruikt. Opnieuw wordt er gekeken naar steun voor ondernemers die worden getroffen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel