Oogstcamping strijkt opnieuw neer in Flevoland

ENS • Di 14 september 2021 | 23:04 • Dinsdag 14 september 2021 | 23:04

De Oogstcamping staat voor het tweede jaar op rij in Flevoland. Dit jaar is gekozen voor de veganistische boerderij van Joost van Strien in Ens. De Oogstcamping ontstond in de coronacrisis als alternatief voor werkloosheid. Gasten werken en kamperen bij een agrariër en kunnen genieten van activiteiten. Het logeren is gratis, het werk levert 300 euro per week op.

Uitzendbureau 'De Seizoensarbeiders' bedacht de Oogstcamping. "Toen corona net begon, kwamen veel jonge mensen zonder werk te zitten uit de festivalwereld en uit de horeca", vertelt Nicky Sakkers. "En die hebben we gekoppeld aan de boeren, want die hebben heel veel werk." 'De Seizoensarbeiders' werkt vooral met biologische boeren die ook in aanloop naar de zomer werk hebben. "Dat betekent dat je moet wieden en vandaar dat we al heel veel mensen aan het werk hebben gehad bij verschillende boeren."

De Oogstcamping stond vorig jaar op Buytenplaets Suydersee in Lelystad. Toen werden appels en peren in de omgeving geplukt. Dat kon dit jaar niet doorgaan vanwege een slechte oogst door late vorst. Vervolgens kwam de pompoenoogst van Van Strien in beeld. De gasten prijzen de combinatie van oogsten met ontspanning. "Het is een hele goede deal overwegend hoe leuk de groep is", zegt de Italiaanse studente Eleonora Porcaro. Jordy Pronk vindt het werk wel pittig. "Het is harder werken dan ik dacht, maar 's avonds wordt er voor je gekookt."

Volgens Sakkers krijgen de gasten 300 euro per week vanwege de kosten voor de camping. "Als je via onze normale planning werkt, is het een andere verdienste, omdat je dan niet blijft slapen en eten natuurlijk." Het kampeerterrein staat er deze en volgende week. Volgende week is er nog plek. Wie dan niet kan, kan volgend jaar terecht op een andere plek in Flevoland. "Je merkt toch dat er veel interesse is om te kijken: waar komt mijn eten vandaan? Dus dat blijven we zeker voortzetten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel