CDA'er Wilfried Groot Koerkamp stopt vanwege coronabeleid partij

DRONTEN • Do 16 september 2021 | 16:10 • Donderdag 16 september 2021 | 16:10

De onrust in het CDA is nog niet voorbij na de slechte verkiezingsuitslag en het vertrek van Pieter Omtzigt. Ook lokaal is dat te merken. In Dronten heeft burgerraadslid Wilfried Groot Koerkamp aangekondigd dat hij zijn werkzaamheden stopt. Dit besluit heeft vooral te maken met het landelijke coronabeleid van CDA-minister Hugo de Jonge.

"Ik ben geen virusontkenner of specialist", begint Groot Koerkamp. "Het beleid dat nu wordt gevoerd kan ik alleen niet meer uitleggen. We vaccineren massaal gezonde mensen waarbij het risico op corona minimaal is. De bijwerkingen worden gebagatelliseerd en ondertussen gaan we richting vaccinatiedwang, terwijl dit volgens Hugo de Jonge niet zou gebeuren. Dit gaat mij te ver."

Het oud-burgerraadslid had al langer moeite met het coronabeleid. "We hadden een beleid dat haperde op ic-capaciteit. We zijn ondertussen anderhalf jaar verder en er is geen geld voor de ic's en extra zorg. Als ik volgende week naar de kroeg ga, is er wel geld voor extra boa's. Dat kan ik niet rijmen."

Naast het coronabeleid noemt Groot Koerkamp de aanpak van het stikstofprobleem, het vertrek van Pieter Omtzigt en het wegwuiven van de toeslagenaffaire als andere redenen van zijn vertrek.

Burgerraadslid
Tegen het CDA Dronten kijkt Groot Koerkamp anders aan. "Dit is een hartstikke leuk team. Een gemêleerd gezelschap van mensen die allemaal andere kwaliteiten hebben." Het raadslid geeft aan nooit echt op de voorgrond te zijn geweest. "Dat was ook nooit mijn ambitie. Ik heb een groot netwerk, daar maakt het CDA Dronten dankbaar gebruik van. Dat kunnen ze ook gewoon blijven doen."

Winnie Prins
Oud-wethouder Winnie Prins van de gemeente Zeewolde moest in juni stoppen, omdat ze op Facebook en Twitter haar mening gaf over het landelijke coronabeleid. Groot Koerkamp: "Als jouw mening niet wordt gepruimd dan word je afgeserveerd. Dat wilde ik voor zijn."

De kans dat Groot Koerkamp in de toekomst terugtreedt in de politiek, is volgens hem nihil.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel