Poldertoren krijgt sterkere verlichting

EMMELOORD • Ma 20 september 2021 | 15:07 • Maandag 20 september 2021 | 15:07

De Poldertoren in Emmeloord krijgt sterkere verlichting. Op de toren is jaren geleden zogenoemde aanschijnverlichting geplaatst, waarmee dak, carillon en muren in het donker kunnen worden uitgelicht. Maar de lampen zijn niet altijd fel genoeg.

Voor een bepaalde gebeurtenis of herdenking kan de kleur van de belichting worden aangepast. Vorig jaar november nam Noordoostpolder bijvoorbeeld deel aan Orange The World, een campagne die aandacht vraagt voor geweld tegen vrouwen. De gemeente stelde toen vast dat de lampen op de toren niet krachtig genoeg waren om de toren mooi oranje te verlichten.

Burgemeester en wethouders hebben daarom besloten dat er een nieuw systeem moet komen dat de hele toren beter kan verlichten. Omdat nog onduidelijk is of dat voor november gaat lukken, zal mogelijk dit jaar tijdens Orange The World een ander object oranje worden verlicht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel