Fietsersbond: "Tunnel is veiligste oplossing voor gevaarlijke kruising"

DRONTEN • Wo 22 september 2021 | 6:24 • Woensdag 22 september 2021 | 6:24

Een fietstunnel is de beste oplossing om ongelukken te voorkomen bij de kruising Biddingringweg Dronterweg. Dat zegt Marcel van der Weijden van de Fietsersbond afdeling Dronten.

Aanleiding voor zijn pleidooi is een ongeluk dinsdagmiddag, waarbij een fietser zwaargewond raakte door een aanrijding met een auto. Het ongeluk gebeurde op die volgens de Fietsersbond én omwonenden beruchte kruising.

Berucht omdat op dat punt vaker ongelukken gebeuren, soms met dodelijke afloop. Volgens Van der Weijden is vooral de hoge snelheid van automobilisten de oorzaak van ongevallen. De oversteek bij de kruising Biddingringweg met de Dronterweg wordt veel gebruikt door onder meer scholieren uit Biddinghuizen. De verkeersveiligheid moet volgens de bond gewaarborgd wordt.

De provincie Flevoland is van plan om een rotonde aan te leggen bij deze kruising, met een veilige oversteek voor fietsers. Van der Weijden vindt het plan een verbetering ten opzichte van de huidige situatie, maar hij wil liever een tunnel: "Je moet die verkeersstromen naar onze mening zien te scheiden door een ongelijkvloerse kruising. Dus een fietstunneltje."

Eerder pleitte de gemeente Dronten ook voor de aanleg van een tunnel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel