Inwoners kunnen makkelijker geld lenen om woning te verbeteren

LELYSTAD • Wo 22 september 2021 | 12:50 • Woensdag 22 september 2021 | 12:50

Het wordt voor inwoners van Lelystad makkelijker om geld te lenen voor het verbeteren van hun woning. Daar zijn nu nog drie verschillende regelingen voor; dat wordt er één. Het gaat om het verduurzamen van huizen, levensloopbestendig maken en het verwijderen van asbest. Dat heeft de raad dinsdagavond bepaald.

De gemeente verruimt ook de voorwaarden. Dat betekent dat meer Lelystedelingen in aanmerking komen voor een lening. Ook voor relatief jonge huizen kunnen mensen nu een lening krijgen. Het gaat dan om woningen die zijn gebouwd tot 2015. Hoeveel geld iemand kan lenen, hangt onder meer af van de waarde van de woning.

Lelystad had al leningen voor woningverbetering, maar het kwam geregeld voor dat bijvoorbeeld de vervanging van een asbestdak, in combinatie met isolatie en zonnepanelen, niet binnen de regels van de lening paste. Er was dan een tweede lening nodig. Dat hoeft nu dus niet meer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel