Politie doet inval: kilo's wiet en 70.000 euro in beslag genomen

ALMERE • Wo 22 september 2021 | 14:25 • Woensdag 22 september 2021 | 14:25

De politie in Almere heeft dinsdag een hennepplantage en gedroogde wiet gevonden bij invallen in Duin, Literatuurwijk, Stad en op bedrijventerrein De Vaart. Ook werd er geld, auto's en een wapen in beslag genomen. Vier verdachten zijn hierbij aangehouden.

Het gaat om vier mannen, tussen de 29 en 36 jaar, uit Almere. Drie van hen werden opgepakt voor aanvullend onderzoek naar hun betrokkenheid bij hennepkwekerijen.

De doorzoekingen waren in woningen aan de Eddastraat, de Jaap ter Haarstraat, de Iskurstraat, de Blekerstraat en een bedrijfspand aan de Remmingweg. In totaal werd er voor twaalf kilo aan gedroogde henneptoppen en 70.000 euro contant geld aangetroffen en in beslag genomen. Bij een kwekerij werden 229 planten gerooid en vernietigd.

Naast de henneptoppen en de plantage werden bij de doorzoekingen ook ruim 1000 vermoedelijke pillen harddrugs, meerdere slag- en steekwapens en een vuurwapen gevonden. De politie nam daarnaast twee personenauto’s en meerdere digitale gegevensdragers in beslag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel