Jade Speelman (12) in de race voor winnen Junior Songfestival

ALMERE • Vr 24 september 2021 | 18:09 • Vrijdag 24 september 2021 | 18:09

Nog heel even en dan weten we of een Flevolandse tiener op het Eurovisie Junior Songfestival in Parijs staat. De 12-jarige Jade Speelman uit Almere zingt zaterdag op het Nederlandse Junior Songfestival met haar muziekgroep SH!NE. Bij winst gaat de muziekgroep door naar de Europese finale.

SH!NE wordt gevormd door drie jeugdige muzikanten, waar Jade er dus één van is. In Rotterdam Ahoy zingen zij A Million Little Things, een lied dat gaat over het genieten van kleine dingen. ''Door de corona konden we bijvoorbeeld opa en oma geen knuffel geven en we zingen er ook over dat dat heel bijzonder is en dat je alle kleine dingen heel erg moet waarderen.''

Lukt het SH!NE om door te stoten naar het Europese liedjesfestival, dan maakt Jade op 19 december haar opwachting in de Franse hoofdstad. Daarvoor moet ze zaterdag wel genoeg stemmen binnenhalen. Het Nederlandse Junior Songfestival wordt om 19.30 uur uitgezonden op NPO3.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel