Weerwaterbrug naar Floriadeterrein geopend

ALMERE • Do 30 september 2021 | 17:51 • Donderdag 30 september 2021 | 17:51

De gemeente Almere is een brug rijker: de Weerwaterbrug. Deze 240 meter lange verbinding naar de toekomstige Floriadewijk is bestemd voor voetgangers en fietsers. Wethouder Maaike Veeningen opende de brug donderdag voor het publiek.

"Het is een enorm mooie brug geworden. Als je er overheen loopt, dan heb je een fantastisch uitzicht op onze stad", zegt Veeningen. De brug maakt het mogelijk om via het Lumièrepark in de Filmwijk naar de overkant van het Weerwater te lopen of te fietsen. De brug maakt deel uit van het 'Rondje Weerwater'.

De Weerwaterbrug is de keuze van de inwoners van Almere. Bewoners konden stemmen op het mooiste ontwerp. En zij kozen voor de brug die nu is gebouwd. Bouwer Strukton Civiel West is er trots op. "Het mooie van deze brug, dat zijn de vloeiende lijnen. En vooral de manier van bouwen is voor ons heel uitdagend geweest", zegt Oscar Koster van Strukton. "Bijna alle bouwmaterialen zijn over het water vervoerd, de bekisting voor de brug is zoveel mogelijk hergebruikt en de zijpanelen zijn gemaakt van bamboe."

Almeerders reageren positief
De Almeerders kwamen al snel een kijkje nemen op de Weerwaterbrug. En de brug valt in de smaak. "Ik vind hem prachtig", zegt een mevrouw. "We wonen in de buurt, dus we hebben het hele bouwproces kunnen meemaken." Een andere passant: "We lopen hier heel vaak. Toen we zagen dat de brug werd geopend, besloten we direct even te gaan kijken."

De brug loopt naar het Floriadeterrein. Bezoekers kunnen de brug aan de kant van het Lumièrepark wel op. Maar je kunt de brug aan de kant van het Floriadeterrein niet af. Daar staat een hek, en dat zit nog op slot. "Hartstikke jammer", zegt een voorbijganger. "Want ik had daar graag eens een kijkje willen nemen." Wethouder Maaike Veeningen bevestigt dat de brug nog niet helemaal open kan. "Je kunt het hele 'Rondje Weerwater' nu nog niet lopen. En dat komt omdat de Floriade in aanbouw is. Dat is een bouwterrein en dat maakt het gevaarlijk."

Opening na Floriade
Wanneer de brug dan wel helemaal open gaat, kan Veeningen niet met zekerheid zeggen. Tijdens de Floriade zal de brug geen toegang gaan geven tot het terrein. De Weerwaterbrug zal enkel gebruikt kunnen worden in het geval van calamiteiten. Het is de bedoeling, zo zegt Veeningen, om de Weerwaterbrug zo snel mogelijk na het einde van de Floriade helemaal te kunnen openen voor het publiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel