Gratis regenboogvlaggen in korte tijd weg

ALMERE • Do 30 september 2021 | 20:21 • Donderdag 30 september 2021 | 20:21

In aanloop naar Coming Out Dag op 11 oktober konden Almeerders donderdag een regenboogvlag ophalen. Dat bleek een groot succes. De vrijwilligers die de vlaggen uitdeelden waren binnen twee uur door hun voorraad heen, meldt de lokale omroep 1Almere.

Er waren in totaal honderd vlaggen verspreid over Almere Buiten, Stad, Haven en Poort. De meeste vlaggen lagen in Almere Stad waar binnen twee uur geen vlag meer te halen was. In de andere stadsdelen ging dat zelfs sneller. De gemeente Almere hangt op 11 oktober de vlag uit en doet een oproep aan Almeerders om hetzelfde te doen om zo de LHBTI+ gemeenschap te steunen.

Nieuwe versie van de regenboogvlag
De uitdeel-actie is onderdeel van de Regenboogmaand in Almere. De gemeente Almere hangt de nieuwe inclusieve regenboogvlag uit, die een jaar lang op het Stadhuisplein zal wapperen. De nieuwe vlag is naast de regenboogkleuren uitgebreid met een pijl en wat nieuwe kleuren voor meer inclusiviteit. Zo zijn er kleuren toegevoegd voor transseksuelen en mensen met een donkere huidskleur.

Meer informatie voor meer begrip
Verschillende zogenoemde regenboogpartijen hebben samen een brief naar de wethouder gestuurd om de regenboogvlag permanent uit te hangen bij het Stadhuis. Sem van Dijk is lid van een van deze organisaties: Diversity. Hij is van mening dat er betere educatie moet komen, zodat mensen van de LHBTI+ gemeenschap beter begrepen worden en minder snel als anders gezien worden.

Volgens jongerenwerker Suleika El Mhassani wordt er op school nog te weinig gedaan. "Scholen geven wel aandacht aan Coming Out Day en Paarse Vrijdag, maar dat zijn maar twee dagen per jaar. Eigenlijk moet je het hele jaar hiermee bezig zijn en moet het zichtbaar zijn, zodat er uiteindelijk minder jongeren gepest worden."

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Pascal Fredrik. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: pascal.fredrik@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel