Ruim 370.000 euro van windpark voor lokale initiatieven

ZEEWOLDE • Do 30 september 2021 | 21:08 • Donderdag 30 september 2021 | 21:08

Inwoners van Zeewolde kunnen vanaf 2023 gebruik maken van een subsidiepot, die beschikbaar wordt gesteld door Windpark Zeewolde BV. Het gaat om ruim 370.000 euro voor de komende tien jaar. Zeewoldenaren kunnen kans maken op subsidie als ze een goed idee willen realiseren.

"Met een goed idee kun je terecht bij het gebiedsfonds", vertelt bestuursvoorzitter Wim Veldboom van het windpark. De voorkeur gaat uit naar 'dingen die impact hebben en er echt toe doen.'

"Alle initiatieven zijn welkom", vult wethouder Ewout Suithoff aan. "Wij vinden het van belang dat iedereen mee kan doen." Ingediende initiatieven zullen wel getoetst worden op duurzaamheid, leefbaarheid en landschap.

De precieze voorwaarden worden nog opgesteld. De gemeente en het windpark beslissen samen welke projecten geld uit de pot krijgen. "Dat kan een speeltuintje in een wijk zijn, maar ook bedrijven kunnen een aanvraag doen als ze bijvoorbeeld duurzamer willen werken", aldus Veldboom.

In totaal worden voor Windpark Zeewolde 91 nieuwe windturbines gebouwd die zo'n 200 oude molens vervangen. Het park gaat voor zo'n 300.000 huishoudens stroom leveren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel