Raadslid Smeets geroyeerd door Zeewolde Liberaal 

ZEEWOLDE • Vr 1 oktober 2021 | 9:42 • Vrijdag 1 oktober 2021 | 9:42

Rob Smeets maakt geen deel meer uit van de fractie Zeewolde Liberaal. Donderdagavond aan het einde van de gemeenteraadsvergadering maakte het gemeenteraadslid bekend dat hij is geroyeerd door de partij. Over de exacte reden wil Smeets richting pers en raadsleden geen duidelijkheid geven. Ook Zeewolde Liberaal wil voorlopig niets zeggen, om 'Smeets te beschermen'.

Smeets heeft maandag te horen gekregen dat hij niet mag meedoen met het oprichten van de fusiepartij Actief Zeewolde, die bestaat uit PvdA, Zeewolde Liberaal en BurgerBelang. Daar kwam later in de week de mededeling bovenop dat Zeewolde Liberaal hem heeft geroyeerd. Donderdagochtend heeft Smeets dan ook zijn ontslag aangeboden aan de burgemeester. ''Op basis van de kieswet gaat mijn ontslag pas in op het moment dat mijn opvolger wordt benoemd'', weet Smeets. ''Dat zou in principe tijdens de raadsvergadering van 4 november kunnen zijn.''

Smeets is nu ''in een soort politiek niemandsland terechtgekomen'' en gaf aan: ''Misschien past dat ook wel een beetje bij de fase van ontwikkeling waarin ik momenteel zit.''

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar bart.bos@omroepflevoland.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel