NIDA verlaat na volgende gemeenteraadsverkiezingen de Almeerse politiek

ALMERE • Di 5 oktober 2021 | 15:01 • Dinsdag 5 oktober 2021 | 15:01

De politieke partij NIDA, die zich laat inspireren door de islam, doet volgend jaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Almere. Het landelijke NIDA wil meer zijn dan een partij en gaat verder als een maatschappelijke beweging. De Almeerse fractievoorzitter Hassan Buyatui is er nog niet over uit, of hij na de verkiezingen ook stopt als politicus in de Almeerse raad.

Hij zegt dat het besluit hem nieuwe kansen biedt, zoals het oprichten van een eigen partij of aansluiting bij een bestaande partij. Buyatui denkt na of de opties realistisch zijn en hoopt deze week of volgende week een knoop door te hakken.

Geen verrassing
Het besluit van de landelijke top van NIDA komt voor Buyatui niet als een verrassing. De partij denkt dat de idealen niet via de lokale politiek kunnen worden nagejaagd. Er worden nu plannen gemaakt over de vraag op welke manier de idealen dan wel nagejaagd kunnen worden. "Maar in de politiek valt de besluitvorming, dus wil je iets veranderen dan moet je je kandidaat stellen", zegt Buyatui. Hij vraagt zich wel af of het voldoende is om in de politiek het verschil te maken.

De eenmansfractie van raadslid Hassan Buyatui ging in januari vorig jaar over naar NIDA Almere. Daarvoor werd de naam Fractie Buyatui gebruikt. Dit nadat Buyatui zich in maart 2019 afsplitste van de Partij van de Arbeid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel