Slachtoffer toeslagenaffaire: Koning was 'aangedaan en geëmotioneerd'

FLEVOLAND • Wo 6 oktober 2021 | 17:43 • Woensdag 6 oktober 2021 | 17:43

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag gesproken met vijf slachtoffers van de toeslagenaffaire. Eén van de gedupeerden is Derya Selvi uit Almere. Zij zat ook in de NPO-documentaire 'Alleen tegen de Staat'. Selvi is erg tevreden met de conversatie die ze op paleis Noordeinde had met de koning. "Het was een heel mooi, warm gesprek."

De koning reageerde volgens Selvi 'ongelofelijk begripvol, aangedaan en geëmotioneerd'. De gedupeerde van de toeslagenaffaire noemt het gesprek dan ook 'boven verwachting'. Volgens Selvi heeft de koning twee keer de documentaire over de toeslagenaffaire bekeken. Daardoor wist hij precies wat er bij de verschillende slachtoffers speelde. "Hij wist allemaal kleine details op te noemen. Dat zijn echt kleine dingen, die voor ons heel belangrijk waren."

Volgens Derya Selvi wil de koning de vinger aan de pols houden en wil hij hen later nog eens uitnodigen om over de situatie te praten. Hoewel de koning niks aan de situatie kan veranderen, noemen de slachtoffers het zeker een zinvol gesprek. Het was voor zover bekend de eerste keer dat koning Willem Alexander een gesprek had met slachtoffers van de toeslagenaffaire. De vrouwen uit de documentaire hadden na de troonrede een open brief naar de koning gestuurd waarin ze om een gesprek met hem vroegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel