Eén op de drie Flevolanders eet elke dag vlees

FLEVOLAND • Do 7 oktober 2021 | 6:23 • Donderdag 7 oktober 2021 | 6:23

Flevoland heeft relatief gezien de meeste dagelijkse vleeseters van Nederland. Meer dan 30 procent van de Flevolanders heeft elke dag vlees op het bord liggen. In geen enkele provincie ligt dat percentage zo hoog. Dat blijkt uit cijfers van Kieskompas.

Ondanks dat inwoners van Flevoland van alle Nederlanders het vaakst elke dag vlees eten, is er ook een aanzienlijke groep die vegetarisch is. Acht procent van de Flevolandse bevolking eet helemaal geen vlees of vis. Daarmee staat onze provincie landelijk op de derde plek, achter Utrecht en Noord-Holland.

Bijna de helft van de Nederlanders is flexitariër
Voor meer dan één op de vijf Nederlanders is vlees of vis dagelijkse kost. Na Flevolanders eten vooral Brabanders en Zeeuwen het graag dagelijks. Bijna de helft van de Nederlanders eet maximaal vier dagen in de week vlees of vis en is daarmee flexitariër. In Flevoland gaat het om 44 procent.

Ook blijkt uit de cijfers dat vrouwen er vaker voor kiezen vegetarisch te zijn dan mannen: bijna negen procent van de vrouwen eet geen vlees of vis, tegenover ruim drie procent van de mannen. Ook zijn hoogopgeleiden meer dan dubbel zo vaak vegetariër dan lager opgeleiden.

De enquête is uitgevoerd door Kieskompas onder bijna 20.000 mensen. Zij beantwoorden de vraag 'op hoeveel dagen in de week eet u gewoonlijk vlees of vis tijdens het avondeten, de lunch of tussendoor?'. Bij deze vraag kon worden gekozen tussen 'Nooit', '1 of 2 dagen week', '3 of 4 dagen per week', '5 of 6 dagen per week' of 'Elke dag'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel