Nagele krijgt ruim half miljoen euro van het Rijk

NAGELE • Do 7 oktober 2021 | 21:43 • Donderdag 7 oktober 2021 | 21:43

Nagele krijgt vanuit het Rijk ruim een half miljoen euro voor de ontwikkeling van het dorp. Het doel is om bewoners en bezoekers bewust te laten worden van de specifieke historie, de bijzondere architectuur en de samenhang met plekken als Urk, Schokland en het Waterloopbos.

Met het geld wordt onder meer een fietspad aangelegd tussen Nagele en Schokland. Ook komt er een uitkijktoren in Nagele die uitzicht geeft over de iconische platte daken en Schokland. Het museum wordt gemoderniseerd en in het multifunctionele centrum Rietveld komt horeca.

Wethouder Marian Uitdewilligen is blij met de bijdrage: ''Ik verwacht dat inwoners van Nagele sociaal en economisch profijt gaan krijgen van deze rijksbijdrage. Door verbetering van het voorzieningenniveau en het vergroten van de leefbaarheid in het dorp. Het doel is om deze manier Nagele in de volle breedte een positieve impuls te geven.''

De 508.000 euro is afkomstig uit de Erfgoed Deal. Dat is een samenwerkingsverband tussen de rijksoverheid, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties. Erfgoed Deal ondersteunt plekken in Nederland die gaan veranderen en waar erfgoed een rol van betekenis gaat spelen.

In totaal wordt er in deze ronde ruim drie miljoen euro aan vijf projecten gegeven. De Erfgoed Deal verwacht van de provincie en gemeente Noordoostpolder dat zij ook financieel bijdragen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel