Wethouder Korting (VVD) stopt na verkiezingen

DRONTEN • Vr 8 oktober 2021 | 10:38 • Vrijdag 8 oktober 2021 | 10:38

Wethouder Irene Korting stelt zich niet opnieuw verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in de gemeente Dronten. Korting was twaalf jaar actief in de lokale politiek waarvan de laatste vier jaar als wethouder.

In haar politieke loopbaan was zij acht jaar gemeenteraadslid voor de VVD in Dronten, waarvan vier jaar vice-fractievoorzitter en een jaar fractievoorzitter.

Korting stopt omdat ze toe is aan een nieuw avontuur: "Ik was laatst naar de nieuwe James Bondfilm. En daar was de quote 'je moet je leven leven en niet verlengen'. Dat vond ik wel typerend voor de fase waarin ik zit. Ik kan doorgaan op het pad van de lokale politiek, maar het is tijd mijn horizon te verbreden."

Ze heeft nog geen plannen voor na de gemeenteraadsverkiezingen, ook zegt Korting niet gepolst te zijn voor een functie in Den Haag. Liever richt Korting zich het komende half jaar op de taken die er nog liggen als wethouder volksgezondheid en economische zaken. Zo wil ze nog 'keihard aan de slag' met het actieplan voor het winkelcentrum.

VVD-fractievoorzitter Remco de Maaijer bedankt haar voor haar jarenlange inzet: "Irene Korting staat als bestuurder middenin de samenleving en is bij velen bekend om haar maatschappelijke betrokkenheid, enthousiasme, dossierkennis en haar vermogen om partijen te verbinden en gezamenlijk tot oplossingen te komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel