Problemen met verlichting op sportvelden SV Urk

URK • Vr 8 oktober 2021 | 15:46 • Vrijdag 8 oktober 2021 | 15:46

De verlichting op sportpark De Vormt op Urk valt soms uit tijdens trainingen en oefenwedstrijden. Volgens wethouder Nathanaël Middelkoop zouden bij het hoofdveld vogels de kabels hebben aangevreten en daardoor ontstaat kortsluiting.

Het onderwerp werd donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering aangedragen door het CDA. Raadslid Jurie van de Berg: "Het komt soms zelfs voor dat de verlichting geheel uitvalt en dat trainingen daardoor worden afgelast of afgebroken. (..) We laten onze voetballers toch niet in het donker zitten hoop ik?"

Voorzitter Dick Hellinga van SV Urk bevestigt het verhaal. Volgens hem is de verlichting 20 jaar oud en toe aan vervanging. Voor een deel valt het onder de verantwoordelijkheid van de gemeente en voor een deel onder de vereniging. De voorzitter hoopt dat ze samen tot een oplossing komen met led-verlichting. "Want dit is onze club onwaardig dat het uitvalt."

De wethouder liet tijdens de vergadering weten dat het onderwerp opgepakt wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel