Lobbyist Helma Lodders: "Ik kan mezelf in de spiegel aankijken"

ZEEWOLDE • Zo 10 oktober 2021 | 8:32 • Zondag 10 oktober 2021 | 8:32

Oud-Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) uit Zeewolde vindt dat ze ten onrechte onder vuur is komen te liggen nu ze actief is geworden in het lobbycircuit. "Het allerbelangrijkste is voor mij dat ik mezelf 's avonds in de spiegel kan aankijken en kan zeggen: Ik heb mijn verleden niet misbruikt om mijn huidige werk te doen", zegt Lodders in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Helma Lodders stopte na de verkiezingen dit voorjaar als Kamerlid en werd kort daarna voorzitter van de belangenorganisatie Vee&Logistiek Nederland. Recent ging ze bovendien aan de slag voor een nieuwe brancheorganisatie van aanbieders van online-kansspelen. In de Tweede Kamer ontstond discussie over de vraag of het wenselijk is dat oud-politici zich laten inhuren door organisaties die hun belangen onder de aandacht willen brengen in Den Haag.

Lodders verzet zich tegen de gedachte dat je beter niet kunt overstappen naar een branche waar je als Kamerlid veel mee te maken hebt gehad. "Ik ben ruim tien jaar Kamerlid geweest. Ik heb me met heel veel onderwerpen bezig mogen houden, zoals de laatste vier jaar met belastingen. Dan ga je eigenlijk over alles, van woningbouw tot kansspelbelasting tot de agrarische sector. Dat betekent dat je na je vertrek eigenlijk niets zou kunnen doen. Dan moet je ook zeggen: we gaan de wachtgeldregeling voor Kamerleden optrekken. Ik zou dat onverstandig vinden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel