Flevokust groeit sneller dan verwacht

LELYSTAD • Ma 11 oktober 2021 | 6:21 • Maandag 11 oktober 2021 | 6:21

De ontwikkeling van Flevokust in Lelystad gaat sneller dan verwacht. Er is veel interesse van bedrijven voor het vervoer van goederen via de nieuwe buitendijkse op- en overslaghaven, en voor de aankoop van grond van het naastgelegen bedrijventerrein. Er zitten volgens de gemeente grote verkopen in de pijplijn waardoor het terrein uitgebreid moet worden naar 120 hectare.

Door de grote belangstelling is het volgens de gemeente niet langer nodig om samen met de provincie een havenbedrijf op te richten. Dat was aanvankelijk wel het plan om bedrijven naar de haven en het industrieterrein te lokken. Maar volgens wethouder Adam Elzakalai verkoopt het gebied zichzelf.Het begon allemaal klein, met de uitgifte van 7 hectare grond, om te kijken of daar interesse voor was. Dat werd uitgebreid naar 43 hectare. Die grond is inmiddels verkocht aan bedrijven, waarvan de eersten begin volgend jaar gaan bouwen. Maar ondertussen is er zoveel vraag naar grond, dat dit dus optelt naar maar liefst 120 hectare.

Er is interesse van zeker zes grote bedrijven, welke dit precies zijn mag de wethouder nog niet zeggen. Het gaat volgens hem om verschillende logistieke bedrijven die allemaal op een of andere manier gebruik gaan maken van de haven. Dat is ook een voorwaarde om je als bedrijf te mogen vestigen. De gesprekken met de geïnteresseerde partijen zijn in verschillende stadia. Sommige zijn zich nog aan het oriënteren maar andere zijn al heel concreet. Daarover verwacht Elzakalai binnenkort meer te kunnen zeggen.

De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met het uitbreiden van het bedrijventerrein naar 120 hectare.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel