Weerwind: burgemeester Urk handelt in strijd met rijksbeleid

FLEVOLAND • Zo 10 oktober 2021 | 19:39 • Zondag 10 oktober 2021 | 19:39

Burgemeester Cees van den Bos van de gemeente Urk handelt in strijd met het rijksbeleid. Dat zei Franc Weerwind zaterdag in zijn functie als voorzitter van de Veiligheidsregio Flevoland in het WNL-radioprogramma Opiniemakers.

Van den Bos liet dit weekend in een interview met De Stentor weten dat hij niet actief laat controleren op het naleven van het tonen van een coronatoegangsbewijs in de horeca. Volgens de burgemeester is het inherent aan de vaccinatiegraad dat er op Urk amper mensen zijn met een QR-code.

Weerwind zegt in de radio-uitzending tevergeefs te hebben geprobeerd om contact te zoeken met Van den Bos. Hij wil eerst weten of de uitspraken van zijn collega in De Stentor kloppen. Als de burgemeester van Urk juist geciteerd is, dan zegt Weerwind daar niet gelukkig mee te zijn. Hij wil eerst de afweging van Van den Bos horen. Volgens Weerwind is de afspraak onder de burgemeesters dat het rijksbeleid wordt uitgevoerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel