Reuzegieter moet Upcyclecentrum kleur geven

ALMERE • Zo 10 oktober 2021 | 19:45 • Zondag 10 oktober 2021 | 19:45

Een reuzegieter moet het zicht ontnemen op de lelijke achterkant van het Upcyclecentrum in Almere. De gieter won afgelopen zaterdag de prijs voor het beste ontwerp voor een groot object.

"Wij gaan een giga gieter bouwen die helemaal gemaakt is van gerecycled materiaal vanuit het Upcyclecentrum." Aan het woord is Mira Ticheler van CitySenses. Ze heeft net gehoord heeft dat hun ontwerp, zaterdag nog in klein formaat, gewonnen heeft. De echte gieter wordt elf meter hoog en zal dus boven het Upcyclecentrum uitsteken.

De prijsvraag is uitgeschreven door de gemeente en het centrum, waar veel startende ondernemers gevestigd zijn die circulair ondernemen. Wethouder Jan Hoek: "De gieter moet de achterkant van het Upcyclecentrum een gezicht en kleur geven."

"De gieter wordt helemaal gebouwd van circulair afval", zegt Ticheler. "Hij komt te staan op stellages van vier meter en de gieter zelf wordt ongeveer zeven meter hoog. Het is ook de bedoeling dat er echt water komt uit de gieter. Het ontwerp geeft water aan vijf bomen." De grote gieter zal vanaf de kabelbaan en de bushalte te zien zijn en moet eind van het jaar klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel