SP Almere wil meer openbare toiletten in de gemeente

ALMERE • Ma 11 oktober 2021 | 16:14 • Maandag 11 oktober 2021 | 16:14

De SP-fractie in Almere vindt dat er meer openbare toiletten bij moeten in de gemeente. Volgens de partij is daar een tekort aan. De SP wil daarom dat er in alle stadsdelen minimaal één openbaar toilet bij komt, en in Almere Stad het liefst twee. De socialisten gaan een voorstel indienen om dat voor elkaar te krijgen.

"Iedereen moet naar de wc kunnen, dat is een basisbehoefte", aldus SP-raadslid Azhar Naeem. Volgens hem zijn de openbare toiletten in de gemeente niet voor iedereen toegankelijk, bijvoorbeeld voor mensen in een rolstoel.

Toiletten niet altijd open
Daarnaast wijst hij op het feit dat de openbare toiletvoorzieningen die Almere wél kent, bijvoorbeeld op het stadhuis en de bibliotheek, niet altijd geopend zijn. Volgens de SP'er is het de verantwoordelijkheid van de lokale overheid om te zorgen voor voldoende openbare toiletten. "Inwoners hebben daar recht op."

De motie van de SP wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad. Die gaat een besluit nemen of het college er werk van moet maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel