Reizende winkeldieven gepakt na plasje op straat

URK • Di 12 oktober 2021 | 17:39 • Dinsdag 12 oktober 2021 | 17:39

Vier mannen zijn dinsdagmiddag aangehouden op Urk nadat ze op heterdaad waren betrapt op winkeldiefstal. Medewerkers van een speelgoedwinkel zagen dat de dieven spullen meenamen. Daarop schakelden ze de wijkagent in, die toevallig achter de winkel stond.

Doordat één van de dieven nog even ging wildplassen voordat hij vluchtte, had de politie tijd genoeg om de dieven in te rekenen. "Op de beveiligingscamera zagen we twee verdachte figuren", vertelt winkeleigenaar Wim Koster. "Ze namen LOL-ballen mee, die zijn per stuk zo'n twaalf euro". Op een andere camera zag hij dat achter de winkel toevallig een wijkagent stond, die hij direct inlichtte. Door de plaspauze van de winkeldief kon de politie de vluchtauto snel klemrijden.

Bier en tandpasta
In de vluchtauto zaten twee andere mannen. Ook vonden agenten allerlei spullen, zoals tubes tandpasta, flacons shampoo, schoonmaakartikelen en een voorraad bierblikjes. Die waren eerder gestolen in een supermarkt in de buurt.

De auto bleek bekend te zijn bij de politie. Het voertuig was eerder al gesignaleerd bij winkeldiefstallen in Friesland. De verdachten komen uit het buitenland en zijn waarschijnlijk mobiele bandieten, zegt Suzanne Hoekstra van de politie. Dat is een groep dieven die rondreist en op allerlei plekken spullen steelt.

Aanhouding
"Het was een goede actie van de wijkagent", zegt winkeleigenaar Koster. "Hulde aan de politie op Urk". Wijkagent Hoekstra vertelt dat de aanhouding rustig verliep: "Duidelijk was dat de mannen al wat biertjes op hadden". De verdachten zitten voorlopig vast en ondertussen onderzoekt de politie waar ze nog meer hebben gestolen. De LOL-ballen zijn inmiddels weer terug bij de speelgoedwinkel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel