165 mensen investeren in windmolens Almere Pampus

ALMERE • Wo 13 oktober 2021 | 14:26 • Woensdag 13 oktober 2021 | 14:26

Energiecoöperatie Almeerse Wind heeft voldoende mensen gevonden die investeren in twee windmolens in Almere Pampus. 165 mensen leggen samen een bedrag van bijna 1,2 miljoen bij.

De molens zijn al gebouwd en maken onderdeel uit van het nieuwe windpark Jaap Rodenburg II. Op dit moment zijn ze nog eigendom van energiebedrijf Vattenfall. Almeerse Wind neemt ze binnenkort over. Naast een lening van de bank was het noodzakelijk om ook eigen geld in te leggen. Daarvoor is de corporatie op zoek gegaan naar Almeerders en anderen die willen investeren in groene energie.

Mensen die geld inleggen profiteren van de opbrengsten van de molens. Ze krijgen een rentepercentage dat kan oplopen tot zes procent. Daarnaast krijgen ze zeggenschap over het beleid van de corporatie.

"We hadden als minimum een streefbedrag van 800.000 euro", vertelt voorzitter John van Diepen van Almeerse Wind. "Met de 1,2 miljoen euro zijn we erg tevreden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel