'Monument voor overleden kind als plek voor troost en verbinding'

LELYSTAD • Do 14 oktober 2021 | 0:29 • Donderdag 14 oktober 2021 | 0:29

"Ik kan mij werkelijk geen groter verlies voorstellen, dan het verliezen van een kind." Dat zei burgemeester Mieke Baltus van Lelystad woensdagavond bij de onthulling van een monument voor overleden en stilgeboren kinderen op begraafplaats Ölandhorst. Ze sprak haar hoop uit dat het monument troost biedt aan nabestaanden.

Voor Petra Meijnen, die haar dochter drie jaar geleden verloor, geeft de plek ook de mogelijkheid om verbinding te zoeken met andere ouders. "Mijn ervaring is dat mensen, die mijn dochter ook gekend hebben, er eigenlijk niet over willen praten en dan is het heel fijn dat er nu een plek is waar ik naar toe kan gaan."

Wereldlichtjesdag
Het idee voor het monument ontstond vorig jaar op Wereldlichtjesdag, een wereldwijde herdenkingsdag voor overleden kinderen. Lelystedeling Ger Koreman diende vorig jaar het plan in op de motiemarkt van de gemeente.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Desi Bootsman. Zij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Lelystad voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad. Voor tips: desi.bootsman@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel