Burgemeester sluit bedrijfspand na vondst drugslab

EMMELOORD • Vr 15 oktober 2021 | 16:19 • Vrijdag 15 oktober 2021 | 16:19

Burgemeester Roger de Groot van de gemeente Noordoostpolder heeft vrijdag een deel van een bedrijfspand in Emmeloord gesloten. De afsluiting gaat zes maanden duren. De Groot deed dit nadat de politie woensdag in het gebouw op bedrijventerrein Nagelerweg een drugslab aantrof.

De burgemeester mag in het kader van de Opiumwet een woning of bedrijfspand voor langere tijd sluiten als daar drugs of goederen bedoeld voor de productie ervan worden aangetroffen. De burgemeester zal dit middel altijd inzetten, tenzij er zwaarwegende argumenten zijn om een pand niet te sluiten.

De politie zegt dat een 'professioneel drugslaboratorium' in het gebouw is gevonden, dat was ingericht voor het vervaardigen van synthetische drugs. Dat zijn verdovende middelen zoals XTC. Er werd apparatuur in beslag genomen en ook chemische grondstoffen die nodig zijn bij het maken van de drugs.

Het exploiteren van een drugslaboratorium wordt gezien als een zware vorm van ondermijnende criminaliteit. Volgens De Groot tast het de openbare orde ernstig aan. "Bovendien levert een drugslaboratorium brand- en explosiegevaar op door de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen en veelal een gebrekkige elektrische installatie. En dat is niet aanvaardbaar", vindt de burgemeester.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel