'Extra opvanglocatie op tijd klaar voor eerste vluchtelingen'

ALMERE • Za 16 oktober 2021 | 16:06 • Zaterdag 16 oktober 2021 | 16:06

Defensie en het Rode Kruis lopen op schema met de bouw van de tijdelijke uitbreiding van het asielzoekerscentrum bij het sportpark Fanny Blankers-Koen in Almere Stad. Dat zegt majoor Erwin Brouwers van de Koninklijke Landmacht. Zondag moeten bij het azc tussen 400 en 500 extra opvangplekken zijn gebouwd.

"Ik vermoed wel dat ze vandaag een heel eind gaan komen en dat ze in ieder geval de tenten hebben staan", vertelt de majoor zaterdagmiddag. Defensie zorgt ook dat er water en stroom wordt aangelegd naar de tenten. Het Rode Kruis zorgt vervolgens voor het inrichten van de tenten. Zij zorgen voor een bed, dekens, water en verwarming. Op het terrein worden ook mobiele toiletruimtes en douches neergezet.

Het asielzoekerscentrum in Almere wordt met spoed uitgebreid, nadat het Rijk met spoed opzoek was naar extra opvangplekken om de huidige vluchtelingenstroom het hoofd te bieden. "Het is een grote klus, maar niet ongewoon", vertelt majoor Brouwers. "Wij worden vaker ingezet bij crisisbeheersing. Dit soort dingen zijn wij niet ongewoon."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel