Friese kerk doneert geld voor nieuwe bomen in Kuinderbos

BANT • Ma 18 oktober 2021 | 22:15 • Maandag 18 oktober 2021 | 22:15

Het Apostolisch Genootschap uit Lemmer heeft een donatie van 1500 euro gedaan aan Staatsbosbeheer voor de aanplant van nieuwe bomen in het Kuinderbos in Bant. Door de geste is de aankoop van 100 twijgen van diverse boomsoorten mogelijk. Staatsbosbeheer wil meerdere type bomen in het Kuinderbos aanplanten om een nieuwe uitbraak van de essentaksterfte in de toekomst te voorkomen.

Door de essentaksterfte zijn grote gaten geslagen in het natuurgebied bij Bant. Met een speciaal herplantingsproject wil Staatsbosbeheer de lege plekken in het natuurgebied opvullen. Iedereen kan digitaal een bedrag van 15 euro per boom doneren. Door de actie zijn al 1200 nieuwe bomen aangeplant, 300 nieuwe twijgen moeten in het huidige deelproject volgen.

Het Friese kerkgenootschap vond een donatie nodig, omdat de leden het natuurgebied een warm hart toedragen. Zij maken regelmatig gebruik van het bos en vinden het belangrijk dat er nieuwe bomen in het bos komen. Zo bedacht kerklid Co Orsel uit Emmeloord de actie, omdat hij COPD heeft. Kinderen uit de kerk overhandigden de cheque met het geldbedrag aan boswachter Harco Bergman.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel