Gedupeerden toeslagenaffaire gratis naar Floriade

ALMERE • Wo 20 oktober 2021 | 13:10 • Woensdag 20 oktober 2021 | 13:10

Almeerse gedupeerden van de toeslagenaffaire mogen volgend jaar gratis naar de Floriade. Inmiddels is volgens wethouder Froukje de Jonge bekend dat er minimaal 2200 Almeerse gezinnen slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire. In mei van dit jaar werd nog gesproken over 1700 gezinnen.

Naast de kaartjes voor de gedupeerden werd eerder al bekend dat ook 2250 Almeerse minima gratis naar de Floriade mogen. De eis is dat ze maximaal 120 procent van het wettelijk minimumloon verdienen. Doordat veel slachtoffers van de toeslagenaffaire inmiddels 30.000 euro vergoeding hebben ontvangen, zouden ze niet tot die groep behoren omdat hun inkomen te hoog is. Toch wil de gemeente deze groep ook in de gelegenheid stellen om de Floriade gratis te bezoeken.

Sponsor betaalt
In tegenstelling tot de kaartjes voor de Almeerse minima, worden de kaartjes voor de gedupeerden niet door de gemeente, maar door sponsoren betaald. Volgens De Jonge is daarbij het eerste succes geboekt. Ondernemer Hans Marsé heeft toegezegd een “substantiële” bijdrage te leveren voor de gratis kaarten.

'Juist en vriendelijk gebaar'
De wethouder benadrukt dat de gemeente naast de Floriadekaartjes nog meer doet voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. "Als dit het enige zou zijn wat we als gemeente zouden doen, zou het vrij pijnlijk zijn. Maar dat is het niet. We doen ontzettend veel, en met grote inzet, voor de gedupeerden. Het is ook in de gemeenteraad al een aantal keer onderwerp van gesprek geweest. Binnenkort gaan we ook aan de gemeenteraad laten zien waar we op stuiten bij de ondersteuning van de gedupeerden en waar we tegenaan lopen in onze poging om hen maximaal in staat te stellen hun leven weer op te pakken. Dit kaartje is inderdaad een druppel op een gloeiende plaat, maar ik zou het graag formuleren als een juist en vriendelijk gebaar."

Dit artikel is geschreven door verslaggever Vincent Smit. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel