Wat wordt er bij Nobelhorst gebouwd?

ALMERE • Do 21 oktober 2021 | 12:52 • Donderdag 21 oktober 2021 | 12:52

Langs de A6 bij Almere verrijst een grote parkeerplaats met daarop ook bushaltes voor de Floriade. Veel automobilisten die over de snelweg langs Nobelhorst rijden vragen zich af wat daar gebouwd wordt.

Tijdens de Floriade kunnen 4.000 auto's parkeren op de parkeerplaats. Ze worden volgend jaar met pendelbussen naar de wereldtuinbouwtentoonstelling gebracht. Op het terrein van ongeveer 13,5 hectare, zo'n 27 voetbalvelden, worden ook een toilet en een wachtruimte voor de chauffeurs van de pendelbussen gebouwd. Hoeveel de parkeerplaats kost, is niet duidelijk. De parkeerplaats is onderdeel van meerdere infrastructurele projecten, die samen acht miljoen euro bedragen.

Het is nog onduidelijk wanneer de parkeerplaats klaar is. "We zijn net begonnen, maar we verwachten uiteraard voor de Floriade klaar te zijn", aldus een woordvoerder van de gemeente Almere. Na de Floriade moet de parkeerplaats plaatsmaken voor bedrijven.

In eerdere berichtgeving spraken we over woningbouw op de plek van de parkeerplaats. Dit blijkt niet juist te zijn, de locatie is bestemd voor bedrijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel