Almeerder mag mogelijk toch bezwaar maken tegen komst zendmast

ALMERE • Vr 22 oktober 2021 | 12:33 • Vrijdag 22 oktober 2021 | 12:33

Een Almeerder mag mogelijk toch bezwaar maken tegen de komst van een zendmast op het Klein Brandt sportpark in Almere Stad. Dat bleek vrijdag uit de zitting van de bestuursrechter in Utrecht. De Almeerder woont dichterbij de plek waar de zendmast moet komen, dan de gemeente had bepaald. Hij is daardoor een belanghebbende, die bezwaar mag maken tegen de komst van de 5G zendmast.

De Almeerder maakte namens 27 bewoners van de Divertimentostraat bezwaar. De mast moet komen bij voetbalclub AS'80. De bewoners vinden het te dichtbij en de mast is volgens hen ook te hoog. Bovendien is er geen onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten. Ook vrezen de klagers voor de waarde van hun woningen.

De gemeente Almere had alle bezwaren al naar de prullenbak verwezen, omdat de klagers in de Divertimentostraat te ver weg zouden wonen. Wie meer dan 200 meter bij de mast vandaan woont, kan namelijk geen bezwaar maken. De Almeerder stapte naar de rechter. Hij had opgemeten via Google Maps dat zijn eigen huis 180 meter bij de geplande mast vandaan komt te staan. De gemeente kon daar weinig tegen in brengen. De rechter doet over 6 weken uitspraak. Dan weten de bewoners of zij bewaar mogen maken tegen de komst van de mast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel