Almeerse schrijfster Ilse Ruijters wint prijs voor beste thriller

ALMERE • Ma 25 oktober 2021 | 7:22 • Maandag 25 oktober 2021 | 7:22

De Almeerse schrijfster Ilse Ruijters heeft de beste thriller van dit jaar geschreven. Op het Nederlands Thriller Festival in Zoetermeer kreeg ze de eerste MAX Zilveren vleermuis voor haar psychologische thriller Minnaar.

Ruijters kreeg de prijs en de bijbehorende cheque van 1500 euro uit handen van voorzitter Jan Slagter van Omroep Max. 'Het begint als een Bouquetreeks en gaat als een raket over in een superspannend verhaal', aldus het juryrapport. 'Het boek leest in één adem uit. Het is een pageturner.'

Ruijters is erg blij met de prijs. "Het was best een heftig jaar, met onder andere mijn boekpresentatie middenin coronatijd. De boekhandels waren dicht toen Minnaar uitkwam en dat merkte ik behoorlijk in papieren oplages", meldt ze op Facebook. Het plot voor een nieuw boek zit al in haar hoofd en de prijs is een aanmoediging om dat uit te werken. "Dus… rode jurkje uit en slobberbroek en laptop aan", schrijft de Almeerse.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel