Buren Walibi vinden geen gehoor bij Raad van State

DRONTEN • Wo 27 oktober 2021 | 13:54 • Woensdag 27 oktober 2021 | 13:54

De gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek hebben bij de Raad van State geen gehoor gevonden voor de overlast die zij ervaren van attractiepark Walibi en festivals op het naastgelegen evenemententerrein in Biddinghuizen.

De Veluwse gemeenten protesteerden tegen verruiming van de vergunning van Walibi, die onder meer mogelijk maakt dat festivals als Defqon.1 en Lowlands langer mogen duren. In de gemeenten wordt daardoor geluidsoverlast ervaren.

Zij stelden onder andere dat het akoestisch rapport van de gemeente Dronten niet volledig is, en dat door Dronten beloofde geluidsmeetpunten in de gemeenten er nooit gekomen zijn. Dronten antwoordde daarop dat er al veel meetpunten tussen het Walibi-terrein en 'de overkant' staan. Metingen die nog verder van Walibi af gedaan worden, leiden volgens Dronten niet tot een betere bescherming van de inwoners van de Veluwse gemeenten.

De Raad van State kwam tot de slotsom dat Dronten in de vergunning goed genoeg heeft uitgelegd waarom de festivals langer mogen doorgaan en onder welke voorwaarden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel