Lancering website die Almeerders moet helpen bij relatieproblemen en scheiding

ALMERE • Vr 29 oktober 2021 | 16:54 • Vrijdag 29 oktober 2021 | 16:54

Een speciale website moet Almeerse stellen gaan helpen bij relatieproblemen. Doel is om ervoor te zorgen dat stellen bij elkaar blijven, of dat ze op een goede manier uit elkaar gaan. De hulp is vooral in het belang van kinderen gelanceerd. Een scheiding heeft volgens de gemeente vaak veel negatieve effecten op kinderen.

"Een scheiding kan veel leed veroorzaken. Voor de ouders, de kinderen en ook de omgeving zoals opa’s en oma’s. Als ik over die ervaringen hoor dan raakt mij de onmacht, het verdriet, de rouw, de eenzaamheid. Dat gun je niemand", zegt wethouder Roelie Bosch. Ze hoopt dat de nieuwe website kan helpen om relatiezaken tussen ouders of stellen zonder kinderen beter te regelen.

Een scheiding leidt vaak tot een lager inkomen, hogere kosten en problemen met het vinden van een plek om te wonen. De hupverlening kan ervoor zorgen dat deze problemen minder groot worden. Voor kinderen is dit ook belangrijk. Op die manier hebben ze minder last van problemen of een scheiding tussen hun ouders. Zo krijgen ze een eerlijke kans in het leven, stelt de gemeente Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel