Uitzendingen vanaf maandag ook bij Ziggo in HD

FLEVOLAND • Zo 31 oktober 2021 | 10:02 • Zondag 31 oktober 2021 | 10:02

De tv-programma's en visual radio-uitzendingen van Omroep Flevoland zijn vanaf maandag bij vrijwel alle providers in HD te zien. Ziggo bood die kwaliteit tot nog toe niet, maar deze provider schakelt nu ook over. Hierdoor zie je vanaf maandag meer details, zijn de kleuren intenser en heb je een nog scherper beeld.

Wat is HD?
HD staat voor high definition. Het draait daarbij om resolutie, het aantal beeldpunten op het scherm. Bij HD is dat hoger dan bij SD (standard definition), de beeldkwaliteit die Ziggo tot nu toe van Omroep Flevoland doorgaf. De details zijn voor de techneuten 1920x1080 (2 megapixel) voor HD en 720x576 (0,4 megapixel) voor SD. Terugkijken van opgenomen programma's kan ook in HD-kwaliteit.

Verbetering gaat vanzelf
Voor het betere beeld hoef je in de meeste gevallen niets te doen. De mediabox, CI+ kaart of DVBC tuner van je TV is (meestal) al geschikt om HD te ontvangen. Omroep Flevoland blijft bij Ziggo op kanaal 30. Buiten de provincie is Omroep Flevoland te vinden op kanaal 706. Alleen bij een oude mediabox hebt, van tien jaar of ouder, kan de omschakeling zorgen voor zwart beeld. Bel in dat geval naar de klantenservice van Ziggo 0900 – 1884.

Ook de andere regionale omroepen in Nederland zijn in het vervolg via Ziggo in HD te bekijken. Voor Omroep Zeeland, Omrop Fryslân, TV Rijnmond, Omroep West, RTV Utrecht, NH Nieuws en AT5 gaat de wijziging ook maandag in. De overige regionale omroepen volgen een week later.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel