Gezondheidsplein langs Urkerweg wordt centrum van alle zorg

EMMELOORD • Zo 31 oktober 2021 | 20:24 • Zondag 31 oktober 2021 | 20:24

Het toekomstige gezondheidsplein langs de Urkerweg in Emmeloord moet het centrum worden van alle gezondheidszorg in de gemeente. Als het aan burgemeester en wethouders van Noordoostpolder ligt, komen er op het terrein drie aparte gebouwen te staan met veel hout, water en groen.

Het gezondheidsplein moet alle ruimte gaan bieden aan inwoners en patiënten om elkaar te ontmoeten. Onder meer het Antonius Ziekenhuis, revalidatiecentra en tal van kleinere aanbieders moeten in de nieuwe gebouwen onderdak krijgen. Ook de ambulancepost, de GGD, de oogkliniek en de nierdialyse zijn er straks te vinden.

Een deel van deze partijen zit nu al in de tijdelijke huisvesting van het Antonius Ziekenhuis. Andere zorgaanbieders werken op dit moment in of bij het Dr Jansencentrum, het voormalige ziekenhuis verderop aan de Urkerweg. Dat moet uiteindelijk plaats maken voor woningbouw.

Zo ziet het gezondheidscentrum er straks vanuit de lucht uit

Als alles klaar is, zal de huidige vestiging van het Antonius Ziekenhuis plaatsmaken voor een grote nieuwe parkeerplaats voor het gezondheidscentrum.

Volgens wethouder Marian Uitdewilligen geven de schetsen die de gemeente heeft laten maken goed weer wat B en W voor ogen hebben. Over een half jaar moet de eerste schep de grond in gaan. Voor die tijd krijgen omwonenden en inwoners nog de gelegenheid om hun mening over de plannen te geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel