Ons Almere wordt abonnementskrant om ecologische voetafdruk te verkleinen

ALMERE • Wo 3 november 2021 | 21:33 • Woensdag 3 november 2021 | 21:33

De huis-aan-huis krant Ons Almere wordt alleen nog bezorgd bij mensen die een abonnement hebben. Dat maakt de uitgever woensdag bekend. Een abonnement op de krant kost 1 euro per maand.

Algemeen directeur Richard Verduyn Lunel van Ons Nieuws zegt dit te doen, omdat het huis-aan-huis verspreiden van de krant slecht is voor het milieu. Jaarlijks wordt er veel brandstof, papier en energie verspild.

Volgens Verduyn Lunel blijkt uit landelijk onderzoek dat ongeveer de helft van de ontvangers van huis-aan-huis bladen ze ook echt leest. Mensen die een abonnement hebben, lezen de krant sowieso volgens de algemeen directeur. Ons Nieuws heeft in het land een oplage van 2,7 miljoen kranten. Ongeveer 1,4 miljoen daarvan belanden dus in de oud-papier bak. Dat vindt Verduyn Lunel erg zonde. "Dat zijn veel kranten. Veel te veel!"

De krant is ook online te lezen. Daar is straks ook een abonnement voor nodig. Dat is wel de helft goedkoper. Afsluiten van een abonnement gaat via internet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel