Drie Flevolandse zorginstellingen door onder de naam Flever

FLEVOLAND • Do 4 november 2021 | 16:50 • Donderdag 4 november 2021 | 16:50

CMO Flevoland, Zowelwerk en Zorgbelang Flevoland gaan in het vervolg verder onder de naam Flever. De nieuwe naam en de website zijn woensdag gelanceerd. "De sector zorg kent grote uitdagingen bij het vinden van voldoende personeel, het beter organiseren van de sector en de inzet op preventie", vertelt Eefke Meijerink van Flever. "Alleen samen kun je die uitdagingen tackelen."

Flever gaat werken aan drie verschillende programma's: arbeidsmarkt, onderwijs en Positieve Gezondheid en Versterken van Inwoners. "Zo brengen we het perspectief van inwoners, overheden en organisaties meer in elkaars verlengde", aldus Meijerink. "Dat is een voorwaarde voor de ontwikkeling van zorg en welzijn."

Preventie
Inzet op preventie is volgens Meijerink belangrijk. "In het programma Positieve Gezondheid zetten we bijvoorbeeld in op preventie zodat Flevolanders een fijner, gezonder leven hebben. Maar inzet op preventie is ook hard nodig om te zorgen dat de tekorten aan zorgpersoneel niet nog sterker stijgen."

Ook heeft Flever een samenwerking met hogeschool Windesheim gestart. Ervaringsdeskundige jongeren die met jeugdzorg te maken hebben gehad werken binnen dit project als maatje. Zij helpen jongeren die nu met jeugdzorg te maken hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel