Geen informatie over bezoekersaantallen tijdens Floriade

ALMERE • Vr 5 november 2021 | 1:18 • Vrijdag 5 november 2021 | 1:18

De Floriade BV en het college van burgemeester en wethouders van Almere geven tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling volgend jaar geen informatie over bezoekersaantallen en de kaartverkoop. Dat staat in een brief van het college aan de gemeenteraad.

Pas aan het einde van het evenement wordt gerapporteerd hoeveel bezoekers er zijn geweest en met welk toegangsbewijs ze de Floriade hebben bezocht. Dat kan met een dagkaart, een Floriadepas of een vrijkaart.

De Floriade BV en de gemeente willen minimaal twee miljoen bezoekers trekken. Dat zou dan 41,8 miljoen euro aan inkomsten via kaartverkoop betekenen, zo staat in de brief aan de gemeenteraad. Volgens wethouder Jan Hoek wordt tijdens het evenement vooral gecommuniceerd over zaken die bijdragen aan het bereiken van dat doel. Negatieve mededelingen over het evenement worden niet gedaan.

De PVV in de Almeerse gemeenteraad vindt dit onacceptabel. De fractie wil een motie indienen, waarin het college verplicht wordt om tijdens de Floriade de bezoekersaantallen en de opbrengsten van het evenement vrij te geven.

Onzekere factoren
Er wordt al jaren gesproken over het verwachte aantal bezoekers en of dat aantal wel haalbaar is. Zo zijn er onzekere factoren als weersomstandigheden en de ontwikkelingen rond corona die van grote invloed kunnen zijn.

In de begroting van 2022 heeft het college van B en W een risicobedrag van 8,3 miljoen euro gereserveerd om eventuele tegenvallers door minder bezoekers op te vangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel