Olie in het water door omgevallen kraan bij Esplanade

ALMERE • Ma 8 november 2021 | 12:51 • Maandag 8 november 2021 | 12:51

Aan de Esplanade in Almere is maandagmiddag een kraan omgevallen die op een ponton in het water stond. De kraan wordt gebruikt voor de aanleg van het nieuwe stadsstrand. Door het omvallen van de kraan is er olie in het water terechtgekomen.

Volgens de brandweer is de olievlek 200-300 meter lang. Volgens Waterschap Zuiderzeeland zijn de gevolgen voor het milieu klein, omdat olie op water drijft. Om te voorkomen dat de olie zich verder verspreidt heeft het waterschap de watergang richting de stad geblokkeerd. Dinsdag zal geprobeerd worden de olie te verwijderen.

De brandweer gaat in overleg met de eigenaar bekijken hoe de kraan weer rechtop kan worden gezet. Het waterschap zegt extra goed op te letten als de kraan geborgen wordt, want door de verplaatsing kan er opnieuw olie gaan lekken.

Massale inzet
De hulpdiensten rukten maandagmiddag massaal uit, omdat ze dachten dat er iemand in het water was gevallen. Dat bleek niet zo te zijn. Ook landde er een traumahelikopter, maar volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt. Toen de kraan kantelde, waren er drie mensen op het ponton aan het werk. Er zat iemand in de kraan toen hij omviel, maar die wist ongedeerd te ontsnappen. Het is nog onduidelijk hoe de kraan kon omvallen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel