Bewoners boos over uitgelekte bouwplannen

ALMERE • Di 9 november 2021 | 13:04 • Dinsdag 9 november 2021 | 13:04

Bewoners van de Youri Egorovweg in de Almeerse Muziekwijk zijn boos omdat de gemeente 200 sociale huurwoningen voor hun deur wil bouwen. Dat staat in een brief van de gemeente die is uitgelekt.

De gemeente schrijft dat geschikte en betaalbare woningen in Almere schaars zijn. De Youri Egorovweg is uitgekozen omdat er in de Muziekwijk nog weinig woningen voor starters zijn. De grond is eigendom van de gemeente, maar die moet de bestemming nog wel wijzigen van 'Groen' in 'Wonen'. De bewoners willen juist het groen in de wijk behouden.

De 200 sociale huurwoningen moeten komen op het grasveld tegenover de bestaande huizen. Sommige buurtbewoners zijn bang dat de waarde van hun huis, die nu rond een half miljoen euro ligt, zal dalen. Zij melden dat de doelpalen op het grasveld al zijn weggehaald en dat er ook landmetingen zijn verricht. Ze denken dat de gemeente het grasveld al klaarmaakt voor de bouw. Op het veld spelen kinderen en worden activiteiten gehouden.

De bewoners hebben van de gemeente gehoord dat de brief over de woningbouw pas op 12 november op de deurmat zou liggen. Hoe de brief is uitgelekt, is nog niet duidelijk.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Pascal Fredrik. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: pascal.fredrik@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel