Windesheim Almere doet onderzoek naar vrij buitenspelen

ALMERE • Di 9 november 2021 | 18:40 • Dinsdag 9 november 2021 | 18:40

Kinderen van nu spelen zo'n zes keer minder buiten dan hun ouders deden. Dat zegt lector Charlotte Vissenberg van Hogeschool Windesheim Almere. De hogeschool doet onderzoek naar vrij buitenspelen zonder ouders. Volgens Vissenberg draagt buitenspelen bij aan de ontwikkeling van kinderen.

Het onderzoek van de hogeschool in Almere focust zich op het zoeken naar manieren waarbij kinderen makkelijker zelf buiten kunnen spelen. "Wij gaan samen met scholen in Almere en organisaties, zoals de GGD en Jantje Beton, kijken naar wat kinderen zelf belangrijk vinden bij het buitenspelen. Het hoort bij kind zijn om buiten te spelen."

'Achterbankgeneratie'
Toch gebeurt het buitenspelen steeds minder vaak volgens Vissenberg. "Kinderen hebben het veel te druk tegenwoordig. Ze zijn eigenlijk de achterbankgeneratie geworden." Dat betekent volgens Vissenberg dat de kinderen vaak van club naar club worden gebracht op de achterbank van de auto. "De kinderen lijken soms mini-volwassenen." Dat terwijl het buitenspelen volgens haar juist goed is voor het zelfvertrouwen van de kinderen en de taalontwikkeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel