Groot Deens kledingbedrijf gaat zich vestigen op Flevokust Haven

LELYSTAD • Wo 10 november 2021 | 9:45 • Woensdag 10 november 2021 | 9:45

Het Deense kledingbedrijf Bestseller gaat zich vestigen op bedrijventerrein Flevokust Haven in Lelystad. Dat meldt de gemeente. Het moederbedrijf achter onder meer de merken Jack & Jones, Vero Moda, Vila, Pieces en Mamalicious heeft 28 hectare grond gekocht. De komst van het modebedrijf levert volgens de gemeente 250 tot 500 banen op voor de stad: van logistiek medewerkers tot technisch specialisten, management- en ondersteuningsfuncties.

Een groot deel van het transport van het kledingbedrijf gaat straks via de containerterminal van Flevokust Haven. Bestseller heeft in totaal meer dan 20 modemerken. Het bedrijf heeft 450 winkels in Nederland en de rest van Europa. Wethouder Adam Elzakalai zegt blij te zijn met de komst van Bestseller naar Lelystad. "Het is een prachtig logistiek bedrijf dat wij op Flevokust Haven de ruimte en combinatie met de haven kunnen bieden die zij zoeken."

Bestseller zegt onder meer voor Lelystad te hebben gekozen vanwege de centrale ligging. Volgens een woordvoerder van het bedrijf wordt de vestiging het vlaggenschip in Nederland en moet het een duurzaam, klimaatneutraal bedrijf worden. Het bedrijf zegt ook verbinding met partners zoals het onderwijs in Lelystad te willen zoeken.

De bouw van het logistieke centrum van Bestseller moet begin 2023 starten. Het is de bedoeling dat het uiterlijk begin 2026 in gebruik worden genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel