Ahmed Benali verkozen tot Lelystadse Conciërge van het jaar

LELYSTAD • Vr 12 november 2021 | 16:56 • Vrijdag 12 november 2021 | 16:56

Ahmed Benali van christelijke basisschool De Wingerd mag zichzelf de beste conciërge van Lelystad noemen. Vorig jaar greep hij net mis, vrijdag mocht hij de prijs in ontvangst nemen.

Kinderen, ouders en leraren konden hun conciërge opgeven voor de verkiezing. De winst kwam voor Benali als een verrassing. "Ik had het echt niet verwacht", zegt Benali. "Ik ben blij met de waardering. Dat vind ik leuk om te horen."

Benali is conciërge op verschillende basisscholen in Lelystad. In 2009 begon hij op christelijke basisschool 3sprong. Dit was een project van de sociale dienst omdat hij vluchteling was. Al snel bleek hij onmisbaar, en dus kreeg hij een vaste aanstelling. Hij heeft nog steeds plezier in zijn werk. Benali: "Kinderen zijn de toekomst. Daar moet je goed voor zorgen. Van buiten kan je het niet zien, maar een conciërge doet heel veel. Die kleine details zijn erg waardevol."

Meer waardering
De verkiezing werd georganiseerd door D66. De partij zet zich al langere tijd in voor meer waardering voor conciërges. "De conciërge is eigenlijk de belangrijkste persoon op school", zegt Van Meenen. "Dat zeg ik uit eigen ervaring. Ik heb mijn hele leven op scholen gewerkt."

Volgens Van Meenen is de conciërge van alle markten thuis. "Hij repareert dingen, hij klust maar hij zorgt ook voor kinderen die op hun knie gevallen zijn. Hij doet ontzettend veel."

Ondersteuning
Gerda Teerling van christelijke basisschool De Wingerd noemt Ahmed Benali een ondersteunende factor. "Hij neemt ons als leerkrachten veel werk uit handen. Even een plankje ophangen of iets kopiëren, dat kost ons veel tijd. Als hij helpt kunnen wij die tijd besteden aan de kinderen. Zelfs in zijn vrije tijd komt hij ons helpen. Het is een fantastische collega."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel