Eerste NFT-kunsttentoonstelling in Nederland geopend

ALMERE • Zo 14 november 2021 | 19:05 • Zondag 14 november 2021 | 19:05

'The Beeple Room, The NFT Hype', zo heet de nieuwe tentoonstelling over digitale kunst die zaterdagmiddag in het Dutch Digital Art Museum Almere geopend werd. Volgens de organisatoren is het de eerste expositie over NFT-kunst in Nederland.

De letters NFT staan voor ‘non-fungible token’, oftewel een uniek stukje digitaal eigendom. "We hebben digitale munten als de bitcoin, en nu kun je dus ook een schilderij of een foto als digitaal voorwerp aan iemand anders geven of verkopen", legt Huibert-Jan van Roest uit. Hij is oprichter van DutchNFTdrops.com en opende de tentoonstelling met een voordracht over deze nieuwe vorm van kunst.

Rijk worden met NFT-kunst
Twee maanden geleden veilde Christie's in New York een werk van kunstenaar Beeple voor het recordbedrag van 69 miljoen dollar. Het zorgde mede voor de wereldwijde hype in het verzamelen van NFT-kunst.

Maar rijk worden door de handel in NFT-kunst is niet vanzelfsprekend. "Net zoals je per ongeluk een Van Gogh kunt vinden op een rommelmarkt, kun je ook tegen een NFT-kunstwerk aanlopen dat later heel veel waard blijkt te zijn", zegt Van Roest. "Maar er wordt natuurlijk ook heel veel gemaakt dat helemaal niet zo bijzonder is."

In het Dutch Digital Art Museum Almere kun je nu kennismaken met NFT-kunst. Naast uitleg over NFT worden digitale kunstwerken getoond door middel van projecties op grote schermen. Video's van interviews met de kunstenaars maken het verhaal compleet. De tentoonstelling is iedere week op vrijdag- en zaterdagmiddag te bezoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel