Zwembad 't Bun volgende week toch weer open voor recreatief zwemmen

URK • Ma 15 november 2021 | 12:53 • Maandag 15 november 2021 | 12:53

Zwembad 't Bun op Urk gaat vanaf volgende week toch weer een aantal uur open voor recreatief zwemmen. Op 8 november besloot het zwembad om te stoppen met het openstellen van het zwembad voor het vrije zwemmen, omdat sommige bezoekers voor commotie zorgden bij de ingang.

Sinds 6 november is het bij zwembaden verplicht om een geldige QR-code te laten zien. Die code krijg je als je gevaccineerd, getest of genezen bent van het coronavirus. Ook het zwembad hield zich in eerste instantie aan de regel om de QR-code te scannen. Sommige bezoekers waren het niet eens met die maatregel en weigerden om hun toegangsbewijs te laten zien. Dat leidde tot ruzie bij de ingang.

Zo zouden klanten geld op de balie hebben neergelegd en medewerkers verplicht hebben om ze er door te laten, vertelt bedrijfsleider Bert Schreuder van 't Bun. Dat zorgde voor onrust onder het zwembadpersoneel. Daarom is redelijk snel daarna besloten om voor iedereen het recreatief zwemmen stop te zetten. Ook was de inzet van het personeel nodig om de zwemlessen door te kunnen laten gaan.

"Nu krijgen we te doen met mensen die het echt nodig hebben om te zwemmen, vanwege bijvoorbeeld hun gezondheid", vertelt Schreuder. Daarom gaat het zwembad volgende week dinsdag weer een aantal uur open voor recreatief zwemmen. Bezoekers moeten daarbij wel een QR-code laten zien. Als dat een succes is, dan komt de donderdag daar bij. "Maar als het weer een puinhoop wordt, dan gooien we alles tot januari dicht".

De zwemlessen voor kinderen gingen sinds het ingaan van de verscherpte coronamaatregelen wel door, alleen op een aangepaste manier. Alle kinderen moeten nu voor de deur van het zwembad afgezet worden. De instructrices nemen de kleintjes vervolgens mee naar de kleedkamer. Na het zwemmen worden ze ook weer omgekleed door de instructrices en naar buiten gebracht. Daar staan de ouders de kinderen op te wachten. Dit geldt voor alle ouders, zowel gevaccineerd als ongevaccineerd. Daardoor is er geen onderscheid tussen volwassenen die de QR-code wel of niet wilden laten zien. Volgens Schreuder dreigden sommige ouders in eerste instantie om hun kind van zwemles af te halen als ze een code moesten laten zien, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd.

Op sociale media als Facebook en Twitter deed dit weekend een vaak gedeeld verhaal de ronde dat alle Urkers hun zwembad-abonnement hadden opgezegd en het zwembad daardoor de QR-code geschrapt zou hebben. Dit verhaal berust niet op waarheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel