Havenaren uitgedaagd om samenhang in stadsdeel te versterken

ALMERE • Wo 17 november 2021 | 16:55 • Woensdag 17 november 2021 | 16:55

Stichting Havenidee zoekt inwoners van Almere Haven die ideeën hebben om Havenaren met elkaar te verbinden. Er is 100.000 euro beschikbaar, waarmee plannen van de inwoners van het stadsdeel kunnen worden uitgewerkt.

Volgens Patrick Fokker, coördinator van Havenidee, mag van alles ingebracht worden. Het mogen kleinschalige ideeën zijn, maar ook plannen die meer geld kosten. Zo is er al geld toegewezen voor een Sinterklaas-initiatief. "Maar we gaan ook mee in een groot havenfeest", vertelt Fokker over de mogelijkheden.

Zoveel mogelijk inwoners bereiken
Almere Haven wordt gekenmerkt door het dorpse karakter, zegt Fokker. Daarnaast heeft het stadsdeel een 'mooi eigen centrum', vindt hij. Met zijn stichting wil Fokker de samenhang en het dorpsgevoel versterken. "We willen in de breedte de Havenaren bereiken."

Fokker heeft goede hoop dat opnieuw geld vrijkomt voor zijn stichting. Voor volgend jaar is inmiddels een aanvraag gedaan. "Maar we worden ook uitgedaagd om eigen fondsen te werven."

Inwoners van Almere Haven die meer willen weten over Stichting Havenidee of zelf een voorstel hebben, kunnen terecht op hun website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel