Rob van der Veer krijgt Ed Luzaprijs voor inzet gehandicaptensport

LELYSTAD • Do 18 november 2021 | 8:04 • Donderdag 18 november 2021 | 8:04

Rob van der Veer van voetbalclub SV Batavia '90 in Lelystad heeft woensdagavond de Ed Luzaprijs 2021 gekregen. De prijs is een waardering van de stichting Georganiseerd Overleg Lelystad (GOL) voor mensen die zich belangeloos inzetten voor mensen met een beperking.

Teambegeleider Van der Veer kreeg de prijs, bestaande uit een bronzen beeldje, een oorkonde en een bos bloemen, voor zijn werk bij het G-team bij voetbalclub Batavia '90. Dat is een team voor voetballers met een beperking. Van der Veer heeft het team twintig jaar geleden samen met Joop Hijmans opgezet. Van der Veer is nog steeds actief voor het team.

De prijs is vernoemd naar de in 2009 overleden Lelystedeling Ed Luza. Luza heeft als vrijwilliger veel voor diverse voetbalverenigingen gedaan. Om die clubs aan geld te helpen, organiseerde hij tientallen keren loterijen. Hieraan dankte hij zijn bijnaam Ed 'Loterij' Luza. De laatste jaren van zijn leven was hij de drijvende kracht achter klaverjasmarathons voor een goed doel. Luza was ook nauw betrokken bij het Georganiseerd Overleg Lelystad en verzorgingshuizen. In 1998 kreeg Luza daarvoor een koninklijke onderscheiding. In 2007 ontving hij de Lelystadse Stadhuispenning.

Na zijn overlijden besloot het Georganiseerd Overleg Lelystad in samenspraak met de nazaten van Luza een prijs met zijn naam in het leven te roepen. De prijs wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel